Inspirationsföreläsning: Förädla produkter från gården
Har du en egen produktion av livsmedel och vill börja förädla dem? Lyssna till två företagare som har flera olika inriktningar på sitt företagande, men där förädling av råvaror står i fokus.
Björn Daniels – Hansjö mejeri
Mejeriet grundades av Björns föräldrar som drev lantbruk med mjölkkor i Hansjö, norr om Orsa. Sedan mars 2019 drivs familjeföretaget av ägaren Björn Daniels tillsammans med makan Nicolina Daniels. Välkommen att höra Björn berättar om sin resa, utmaningar i att starta livsmedelsproduktion och framgångsfaktorer.
Hans-Peter Eriksson – E-gården, Ockelbo
Familjen ”e” som valde entreprenörskap och nybyggaranda.
Så beskriver Hans-Peter sin verksamhet på e-gården där de bedriver gårdsbutik, kafé och restaurang med ett eget gårdsslakteri. De äger hela processen genom att själva ha odling, djuruppfödning och charkavdelning och kan sedan servera maten i sitt café och restaurang.
Hans-Peter delar med sig av sina erfarenheter av att utveckla verksamheten till där de är idag.